23 kommentaari

"
"suitsutatud kala, toorest pesemata puu- ja köögivilja"  /   12:32, 13. juuli 2018
Listeeriabakter hävib üle 70 kraadi kuumuse juures. See ongi sobiv temperatuur kuumsuitsulihale.
Mida nüüd küll veganid tegema peaksid, kui salatid ja puuviljad vaja läbi kuumutada?
I
inimkonnale  /   05:14, 13. juuli 2018
http://piibel.net/#q=Srk%2030
Jeesus Siirak 30:Tervisest
14 Parem olla vaene, kes on terve ja tugev,
kui rikas, kellel on haige ihu.
15 Tervis ja heaolu on parem kui kogu kuld
ja terve keha on parem mõõtmatust rikkusest.
16 Ei ole paremat rikkust kui ihu tervis
ja ei ole suuremat rõõmu kui südame rõõm.
17 Parem surm kui kibe elu,
igavene puhkus on parem
kui pikaldane haigus.
J
jah  /   15:41, 12. juuli 2018
Alles olin 3 päeva kõhust lahti kohe peale kuumsuitsulõhe söömist, mis oli pärit meie kaubandusvõrgust … Kuna mina ainsana sõin seda, siis ülejäänud perel oli kõik ok …
M
mis on  /   11:13, 12. juuli 2018
kas ennem töötab ravimifirma välja bakteri ja siis hakkab kohe vaktsiinitootma ja peale suruma. Äri õitseb kohe igat pidi
J
jälle turueit  /   12:07, 12. juuli 2018
listeeriabakter on kogu aeg olemas olnud.Meil inimene sureb lihtsalt
maha ja paannakse ükskõik,mis diagnoos.
Kui vanainimene sureb,siis suri vanadusest,mitte mingist bakterist.
T
Tont  /   07:44, 12. juuli 2018
Lihaga üld juhul probleemi ei ole, sest kasutatakse nitrit soola just selle ära hoidmiseks ja ennetamiseks.
R
Raivo  /   22:54, 11. juuli 2018
Kõik selleks, et paari nädala pärast tuleb kasutusele kohustuslik vaktsiin, juba töötatakse välja!
L
listeeriabakter   /   15:16, 13. juuli 2018
on kogu aeg olnud,seda bakterit ei ole keegi välja töötanud.
Arvatavalt on üks listeeriabakter,mis surnudki haisema paneb.
Listeeriabakter eksisteerib niikaua maamunal,kui elu on maa-
keral olemas olnud.
A
asd  /   20:02, 11. juuli 2018
Eile ostsin poest. Miks nad siis lettidelt ära pole korjatud, kui võivad ära tappa?!
N
naisuke  /   21:38, 11. juuli 2018
Need külmutatud "toiduainete" pakid sügavkülmikutes ja poodide külmlettides on kõik maitsetud.
K
kommentaaridest  /   19:37, 11. juuli 2018
selgub kui räpaseid inimesi meil on,kes igat asja suhu topivad,mis pesemata on.Turul on
vastik vaadata kuidas marju ja igasugu pesemata kraami suhu pistetakse.Pesemata
puuviljadest ja marjadest võib saada igasuguseid nakkusi ka kõhu usse.Maasikaid korjatakse
mustade kätega,vahepeal käiakse kõhtu tühjendamas.Kellel on ussid kõhus pärast tagumiku
pühkimist korjatakse mustade kätega marju edasi.Keegi ei kontrolli marjakorjajate tervislikku
seisundit,kes võivad nakkushaigusi põdeda.Kui leivatükk kukub maha,ei kõlba seda enam
süüa.On tehtud kindlaks,et ükskõik kui kiiresti leiva maast üles võtad,on see juba baktereid
täis.
K
Kuuuurija  /   00:44, 12. juuli 2018
Poest ostetud leib on baktereid täis ka ilma maha kukkumata.
T
to 19.37  /   01:45, 12. juuli 2018
Kuule, sa oled hüsteerik. Pigem nagu hüpohondrik. Tead, mitu miljardit bakterit su sees elab? Kui palju viiruseid? Tead, et ühes liitris kaevuvees võib olla kuni miljard bakterit?
Aga sa ju ikka elad? Muidu sa ju ei kommenteeriks siin..
Bakterid on elu osa ja nad hoiavad sind muuseas isegi elus - ilma bakteriteta ei oleks ka inimesel elu.
K
kahjuks rumal  /   12:01, 12. juuli 2018
inimene sõnnikusööja, tervel inimesel ei ole kõhus listeeriabakterit.
Sa ei ole üldse aru saanud,millest jutt.Viljandis kunagi levis laialdaselt
maksatõbi,kus suur hulk inimesi jäi haigeks.Lõpuks selgus,et süüdi
olid jällegi poe külmiku tooted.Kust patsillid ja bakterid toodetesse
saavad võib olla põhjus ka,et haige inimene on neid töödelnud.
Kas me poetöötajad käivad arstlikus kontrollis ja nende tervist on
nakkuste suhtes kontrollitud nagu nakkav kollatõbi.Puhtuse eest
peab alati hoolt kandma,vaatama,mis suhu paned ja käed väljast
koju tulles puhtaks pesema.
A
AJ  /   08:53, 12. juuli 2018
Sellise "hirmunud" eluviisi juures on haigestumise risk oluliselt suurem. Puhtamas keskkonnas on listeeria bakteritel ruumi ja võimu paljunemiseks. Selline hirmutamine a la artikkel ja Teie kaasanoogutamine sellele suurendab riske.
N
NO NII  /   19:16, 11. juuli 2018
Lihtsam on öelda,mida üldse süüa tohib
K
Kalev  /   18:51, 11. juuli 2018
lihtne surm oma süül!
L
lov  /   16:59, 11. juuli 2018
väga puudulik artikkel - igas mõttes....
M
mis?  /   15:50, 11. juuli 2018
Mis see raske haigus siis on ??
H
Hmmm  /   14:39, 11. juuli 2018
Las ma arvan kuidas artikkel sündis. Härmavili kutsub baktei ohu tõttu tagasi toote. Ajakirjanikud tulid seeläbi kokku ja mõtlesid ohhhh teeks bakterist mingi vägeva artikli ja pealkirjaks paneks "Listeeriabakter on liikvel" Ütleja tõmbab veel suurustavalt käega läbi õhu nagu oleks püha pealkiri tähtedesse kirjutatud.
P
Paanika Jaanika  /   10:15, 12. juuli 2018
See on hapukurgihooaeg ja kuna SARS-i, hullulehmatõbe, linnugrippi ja seagrippi ja muid grippe eriti ei ole hetkel võtta ning ka leetritest ei saanud "asja", siis käib hädapärast ka listeeriabakter.
K
kindlasti abx artikkel  /   13:38, 11. juuli 2018
kui kirjutaja ja toimetaja kasutavad väljendit "suitsetatud kala" siis on teema ikka käpas
O
ometi kord ka euroliidust kasu  /   13:29, 11. juuli 2018
kõigi muude meetmete kõrval rakendatakse ka seda haigust eestlaste kiiremaks kõrvaldamiseks, see mais tuli ülelombi

Päevatoimetaja

Gerly Mägi
Telefon 51993733
gerly.magi@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis