63 kommentaari

M
Moderaat  /   06:58, 12. aug 2018
Autor-noormees pole vist kunagi päris seljankat saanud, et seda "vürtsikaks" nimetab. Selles pole vürtse. Pohmaka vastu aitab c-vitamiin, mida on ohtralt hapukapsas, seetõttu tasub süüa štši ehk hapukapsasuppi. Hartšoo aitab ja kanasupp ka. Vürtsiga ei tasu magu ärritada.
  /   07:56, 13. aug 2018
Mida see soljanka su meelest siis tähendab, kui mite hapendatud aedviljade baasil suppi?
M
Moderaat  /   01:23, 14. aug 2018
Soljanka on soolaste lihasaaduste ja hapukurgiga supp. Klassikalises variandis neerudega. Hea toon on panna sisse ka oliive ja serveerida sidruni ning maitserohelisega. Mitte see oranž plöga, mida annavad kohad nimega "Kohvik".
G
gee  /   19:18, 9. aug 2018
Mina sain kunagi tõeliselt ehtsat seljankat Moskva ühes söögikohas, vaat' see oli seljanka! Paremat pole senini veel saanud.
  /   21:56, 8. aug 2018
mitte s1ttagi ei taha süüa kui pohmakas on,hea kui vesi alla läheb.
S
siis  /   23:06, 14. aug 2018
äkki tasub vähem juua
N
Noa Laev  /   14:43, 8. aug 2018
Noa restoraanis aga pakutavat vürtsitatud salmunellot !
  /   14:14, 8. aug 2018
Seljankat soovitakse igal ajal, sest sellest saab kõhu korralikult täis, kuigi ka teisi suppe saab teha nii, et kulp potis püsti seisab.
Ö
ösel  /   09:43, 8. aug 2018
Töölissööklates oli esmaspäeviti kohustuslik hapukapsasupp.
T
taksi pubi ja augustibluus on tartus...  /   09:28, 8. aug 2018
...misajsast?? tartut ja haapsalut sassi ajada no mida veel, tundub et õl "ajakirjanikel" on iga päev paras seljankavajadus....
T
tartlane  /   15:34, 12. aug 2018
just hakkasin mõtlema, et kus see Taksi pubi veel Tartus asub... pole sellest midagi kuulnud. Mulle istub pohmakaga kõige paremini piimasupp, isegi vahel ennetan ja teen seda peale pidu öösel koju tulnunagi veel.
T
Taksi  /   09:09, 8. aug 2018
Taksi Pubi asub HAAPSALUS! Niisamuti ka Augustibluus.
?
???  /   23:22, 7. aug 2018
Kas Taksi pubi ja Augustibluus on siis Tartus või? Vanasti oli Haapsalus.
S
standard disclaimer  /   08:08, 8. aug 2018
luigemeedia ajakirjanike tase.
A
a kas  /   21:49, 7. aug 2018
mõnest kohvikust esmaspäevati head n8kku kah saaks või? vat see oleks parim pohmaka rohi
M
mulle sobib  /   21:32, 7. aug 2018
hommikul 200 grammi nina alla ja asi korras
S
Siis tore ju.  /   09:39, 8. aug 2018
Mulle jälle ei sobi, kuna pean rooli istuma. ;)
M
müü maha oma auto  /   10:22, 8. aug 2018
bussisõit ju nüüd tasuta, kommunism saabus
A
Aitäh nõuande eest.  /   17:22, 8. aug 2018
Õhe kommuniusmuse sai juba eelmise sanjandi eelviimasel kümnendil üle elatud. Küll elab selle kah, nii, et ei pea "tasuta" transporti kasutama. Ohtlik kah teine, iga nädal pidurdatakse keegi vigaseks.
I
irw  /   20:49, 7. aug 2018
Meie söögikohtades ei osata seljankat teha. Kipub teine olema vesine ja soolane lurr.
E
Eks siis peas  /   09:39, 8. aug 2018
hoolsamini söögikohti valima, mis muud. ;)
T
Teadmiseks  /   14:31, 21. aug 2018
Niinimetatud seljankapohi tehakse vabrikus ja muuakse suured plekknous kohvi kulge, kus sellele kuuma vet lisatakse.
R
retsept õigele eestlasele  /   20:25, 7. aug 2018
Esmaspäevase "sinise äratuse" puhul üks abistav soljanka:)
R
retsept õigele eestlasele  /   20:25, 7. aug 2018
Esmaspäevase "sinise äratuse" puhul üks abistav soljanka:)
V
VABANDAGE  /   20:07, 7. aug 2018
Kas keegi näeb siin seljankat? Mina näen siin borši suppi. Kullakesed kokamutid, seljankas ei käi tomatipasta.
:
:)  /   20:46, 7. aug 2018
Mis ajast borši sisse tomatipastat pannakse?
V
võta millist toidukohta tahes  /   00:25, 9. aug 2018
ja mine kööki siis näed mida kokku keeratakse, söögiisu läheb seepeale jäädavalt ära.
E
Eh, te ju  /   20:03, 7. aug 2018
Häbistate end ja rahvust, jood ikuraisad
  /   14:22, 8. aug 2018
Seljankat söövad kõik hea meelega, eelnev joomine ei ole kohustuslik.
J
Joomarid  /   20:02, 7. aug 2018
Nuusutavad kitsejuustu, vaevalt nad suppi söövad
A
Arusaamatu  /   19:56, 7. aug 2018
Joomine pidi ju vähenenud olema kõvasti "tänu" ossitopskile? Ja nüüd vastupidine artikkel?!
S
Statistikaamet  /   09:42, 8. aug 2018
Ja ongi vähenenud. ;)
  /   14:23, 8. aug 2018
Nüüd joovad lätlased roppu moodi :D
E
eva  /   19:43, 7. aug 2018
Pohmellist ei tea midagi, olen karsklane. Minu lemmikud on okroshka suvel ja seljanka talvel. Teen kõik ise. Üllatus oli kui üks tohter teatas, et kui on diabeet, siis seljanka pole soovitav.
P
Proovitud, täätab  /   19:34, 7. aug 2018
seljanka ja tomatimahl, tean seda aastast 1982. Võru restoran, parim koht oli.
J
Juss  /   18:49, 7. aug 2018
[ Sisu ei vastanud Õhtulehe kommenteerimise reeglitele. ]
N
nii on  /   21:34, 7. aug 2018
kõikide suppidega restoranides. paksemate ja vürtsikamade sees võid kindel olla et enamus koostisosi on üleeilsed jäägid.
  /   14:28, 8. aug 2018
Rumal kokk laseb kraami halvaks minna enne toidu tegemist.
?
?  /   18:45, 8. aug 2018
Väga õige- seljanka ongi tegelikult paras kompott, mis enne riknemist kokku keeratakse, supiks tehakse ja saab jälle mitu päeva süüa- vanaaja inimesed olid leidlikud ja midagi ei lastud raisku minna!
M
muig  /   18:23, 7. aug 2018
Rassolnikust parem ei räägitagi, sest liiga suured läbimüüginumbrid?
Selgituseks: rassolnikus on hapukurk ka sees.
M
möhh  /   18:07, 7. aug 2018
Sõin kooperatiivi ajal kusagil Tln bussijaama lähistel seljankat ja tundus, et seal on mingi väikese looma kopsutükid sees, kassi ilmselt.
M
miisu ja pontu  /   21:32, 7. aug 2018
pisteti ikka lihapirukatesse ju
K
Koerapüüdja Vasja Shtõk,  /   09:45, 8. aug 2018
Koplis Vasjal baar-saslõkk.... (Laika kosmosesse sai)
T
Tunduvalt kõvem pohmakaravim  /   18:05, 7. aug 2018
On Murastes, Mummi Trahteris pakutud guljashisupp. See võttis otsaesise märjaks, jumalik suutäis.
N
Nii  /   17:38, 7. aug 2018
on see ju terve eluaeg olnud....mida te imestate...ja pealegi kuum seljanka pärast seksi on väga hea pohmaka ravim
E
Ei tea kui suur keppelmeister  /   09:47, 8. aug 2018
ja kepi tahtmine üldse, pohmas peast on? Ilmselt ainult siis kui pole seda ÕIGET pohmakat. ;)
T
Tartu raudteejaama resto  /   17:24, 7. aug 2018
seljanka oli parim,aga Edu sööklas ka poolikud teeklaasid hapukoorega läks hästi,tomatimahl,heeringa taldrik sibula ja hapukoorega,eks variante palju,see muidugi kallil ENSV aegu
V
viinasõber  /   17:17, 7. aug 2018
Mina joon pohmelliga viina,aitab rohkem kui veinipuss või õllelurr.
K
Kui pead varsti rooli istuma  /   09:49, 8. aug 2018
siis greibi toonik, kui ei pea siis longero.
J
Jauram  /   17:09, 7. aug 2018
Ülihead seljankat saab Bussijaama kohvikust Tallinnas, kus pole ,,unustatud" seljankasse lisamata oliivid !
Õudsemat seljankat olen saanud Narvas kus seljankasse tõsteti taldrikule otse purgist kolm keetmata oliivi . Ometi peaks seljanka olema lähedasem vene menüüle kui eesti omale, ju siis ei tedanud need vene kokad seljanka olemasolust !? Ajuvaba kokakunst seekord, nädalapärast võin uuesti kommenteerida Narva käiku .
H
hahaha  /   17:30, 7. aug 2018
et purgis on oliivid ju toored :D restoranides ei keeda keegi oliive, alati tõstetakse purgist seljanka sisse. loomulik, et nii ka kohvikutes.
J
Jauram  /   19:09, 7. aug 2018
Vot ikka kuumutatakse supileemes küll oliive .... , sina näri tooreid !
M
mina küll söön,  /   00:51, 8. aug 2018
olen oliividest lausa sõltuvuses.
Palju kordi olen ostnud oliive, et neid salatisse lisada, aga salatisse ei jõua nad peaaegu kunagi, sest nagu purgi avan, nii selle tühjaks söön.
E
ehh  /   18:43, 7. aug 2018
mis neist oliividest, kõige hullem, kui topitakse kartulit seljankasse.
N
nurrmees  /   20:45, 7. aug 2018
täpselt nii. seljanka 3 põhikomponenti on lisaks veele sibul, lihakraam ja tomatipasta. mitte midagi muud sinna ei panda. kartul sisse ja kogu hea söök on rikutud.
A
anna olla  /   19:16, 7. aug 2018
kui sina ei tea, siis õnneks mõni oskab ka süüa teha., näiteks nagu need Narva kokad.
J
Jauram  /   17:01, 7. aug 2018
Töötasin pea 20-aastat Luha tän. (Tln.), 70-90.-ndad. Meile toodi sel ajal nüüdse Stockmani kaubamaja vastast Kremli maja sööklast toitu ja iga esmaspäev oli vastuvaidlematult- HAPUKAPSASUPP ! Sel päeval tuli võsiseva sisemusega alati tunnike tööajast võtta et esimesena supp kätte saada .... See oli söökla kassapäev, ülejäänud päevad võis kinni olla, sest kapsasupi päevaga sai nädala plaan täidetud, ostjateks ka need kes kaugelt iga päev mööda käisid sööklast ... Hea, super supp, seapekk ja sinep !!!
P
Pärast venekroonus käimist on mul kaks asja mida ei söö  /   09:53, 8. aug 2018
need on hapukapsasupp ja pudru.
L
Luoma  /   16:49, 7. aug 2018
Millega haigestusid, sellega ravidki. Päevas kaks poolikut. Hommikupoolik ja õhtupoolik. Ja tervis korras.
  /   16:28, 7. aug 2018
[ Sisu ei vastanud Õhtulehe kommenteerimise reeglitele. ]
S
seljankasõber  /   16:38, 7. aug 2018
ja kes seda tahakski, kus neerud ja muud subroduktid sees - ilmselt pead seda retseptijärgseks? aga maailmas on retsepte murdu, ei pea just selle järgi tegema, mulle näiteks maitseb eriti hoopis lõheseljanka.
J
Jauram  /   17:12, 7. aug 2018
Võta tedmiseks, seljanka on kui lihasaaduste jäänuste supp, see mis süüa kõlbab veel ! Sinna pannakse pea 10 erinevat liha, sinki , vorsti ja õige, vaid ÕIGE seljanka sisse ka neere aga need töödeldakse enne korralikult ära, vist leotatakse piimas nagu mäletan
"
"õige" kartulisalat  /   17:32, 7. aug 2018
nii palju kui on kokki, on ka kartulisalateid. sama seljankaga.
T
To 17:32  /   09:56, 8. aug 2018
Väga õige jutt muideks. Ja sama on ka okroskaga. P/S Naljaga pooleks kui panna Provansal majoneesi on see Olivje salat kui aga majoneesi asemel kalja siis on okroska. ;)
K
konsa  /   13:05, 8. aug 2018
to seljankasõber / 16:38, 7. aug 2018
ja kes seda tahakski, kus neerud ja muud subroduktid sees...
.-.-.-.-
mul kunagine töökaaslane teadis napsise peaga rääkida, et kui seljanka jaoks neere pole käepärast, siis võib supi sisse maitseks nats kust lisada, pidi igati maitsev olema, ta
naine pidi tal kodus kogu aeg nii tegema

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis